CEZ Državno prvenstvo Gambetiči Srpski Miletič

Konec avgusta bo hudo dirkaško obarvan

Približuje se konec avgusta in z njim dve zelo zanimivi dirki. Prva ki šteje za prvenstvo CEZ, bo na sporedu 24. – 25.08.2019 v Srbiji na progi Srbski Miletič dobrih 460 km iz Ljubljane.

Dirka bi morala biti na sporedu že 30. junija, vendar je bila v hudih poplavah nekoliko prej, proga skoraj povsem uničena in so bili primorani dirko prestaviti. To je novo prizorišče na mednarodni avtokros sceni, proga je povsem ravninska v dolžini 620 m štartna ravnina je široka 20m proga pa med 10m in 14m. Program se prične v soboto ob 13:00 uri z prostimi treningi, prva kvalifikacijska vožnja bo na sporedu v nedeljo ob 8:00 uri, finalne dirke se bodo začele ob 15:30 uri.

 

Slovenski tekmovalci?

Dogajanje utegne biti kar zanimivo saj so organizatorji dirke uspeli privabiti številne dirkače iz Srbije in Bosne in Hercegovine, pa tudi lobiranje po Hrvaški, Madžarski in Italiji jim je šlo kar dobro od rok. Nekaj se šušlja, da se bo opogumilo tudi nekaj Slovenskih tekmovalcev. Edina škoda je ker se dirka koledarsko pokriva z dirko za EP v Prerovu.

Samo en teden kasneje v nedeljo 1.09.2019 pa nas zopet pričakujejo v Gambetičih v Istri. Tudi ta dirka je bila prestavljena za štirinajst dni. Prva dirka na tej progi je bila hudo atraktivna saj so bili boji res srditi. Slovenski in Hrvaški dirkači so poskrbeli, da nam ni bilo dolgčas in to pričakujemo tudi v tej dirki. Se kar nekaj bivših dirkačev zopet pripravlja na povratek na avtokros sceno, videli smo že hudo atraktivni buggy z dvema motorjema Suzuki 750, ali bodo dirkalniki pripravljeni do te dirke ali šele do naslednje bomo pa šele videli, bo potrebno počakati na štartno listo!  Se bo pa organizator bil potrudil s polivanjem proge in gostinec bo znižal svojo glasno glasbo na tako jakost, da se bo slišalo dirkalnike in se bo dalo pogovarjati.

 

Dokumenti

Srpski Miletič 2019 – Pravilnik
Gambetiči 2019/2 – Pravilnik
Gambetiči 2019/2 – Prijavnica