CEZ Kaps Kartkros

V letošjem CEZ prvenstvu tudi naše dirkališče

Vsega skupaj je v prvenstvu CEZ za novo sezono 7 držav prirediteljic in vse so v naši okolici. Sosede Hrvaška, Madžarska ter Italija in malce bolj oddaljene Srbija, Slovaška ter Češka. Tu je seveda tudi naša proga Kaps blizu Moravč, ki naj bi pred tem, 25. aprila, že gostila dirko za državno prvenstvo.

cez avtokros sezona 2021 grgic marcel
Marcel Grgič v akciji

Upamo, da nas v prihajajoči sezoni čakajo očitne spremembe v vezi situacije s koronavirusom, čeprav se je že pred samim začetkom sezone za nedoločen čas prestavila dirka, ki bi jo moral gostiti češki Humpolec. Sicer pa so letos predvidene 3 dirke več kot lani na štirih dodatnih krajih (Srpski Miletić je bil lani planiran za dve dirki). Dodatne lokacije pa so italijanski Vighizziolo d’Este, madžarski Domsodi, hrvaški Gambetiči ter srbski Sombor.

Avtokros koledar CEZ 2021

Kategorije so: Super buggy (od 1600 do 4000 kubikov), Buggy 1600 (do 1600 ccm), Junior buggy (do 600 ccm). Turistična vozila pa so kategoriji Tax (nad 1600ccm) in Tax 1600.  Tu pa je še vse bolj popularni CrossCars.

Prvenstvo se bo po prestavitvi prvotno planiranega uvoda v Humpolecu, optimistično upamo, začelo na praznični vikend v začetku maja v Italiji.

Povezave:
Avtokros CEZ koledar 2021
Avtokros CEZ pravilnik 2021

Članek pripravila: Brane in Srečo.