Evropsko prvenstvo Kartkros

EP v avtokrosu 2021 z dvema novima prizoriščema

FIA je potrdila koledar za sezono 2021 in sicer za evropsko prvenstvo v avtokrosu in FIA European Cross Car Championship [Senior] in FIA Cross Car Academy Trophy. Po letu 2020, potem ko EP zaradi pandemije ni bilo, se tekmovaci vračajo na proge. Poleg že poznanih prog se bodo tekme potekale tudi prvič v nizozemskem Toldijku in Španski Mollerusi.

Tri glavne divizije SuperBuggy, Buggy1600 in JuniorBuggy bomo videli na progah Seelow in Matschenbergu(GER), Musa (LVA), Vilkyciai (LTU), Nova Paka in Prerov (CZE), St-Georges-de-Montaigu in St-Igny-de-Vers (FRA) in Maggiora (ITA).

Toldijk

Nizozemski tekmovalci, ki so med najbolj zvestimi v evropskemu prvenstvu, bodo imeli od sedaj tudi domačo prireditev. Na progi, ki ni stalna so organizirali opravili preizkusno prireditev in s tem pridobili licenco za EP. Mala vas Toldijk, ki se nahaja severovzhodno od mesta Arnhem, bo tako 31. julija in 1. avgusta 2021 gostila evropske tekmovalce v avtokrosu.

Gorivo in pnevmatike

Letos je za dobavitelja goriva je izbran ETS, gorivo bo dobavljal za vse kategorije, tudi divizijo TAX. Dobavitelj pnevmatik je Cooper bo dobavljal pnevmatike za diviziji SuperBuggy in Buggy1600.

Divizija TAX

Divizija TAX se bo pomerila med seboj samo na petih dirkah in v svojem FIA pokalu. Pomerili se bodo v Seelow, Musa, Vilkyciai, Nova Paka in Maggiora

European Cross Car Championship [Senior]

Sledeč zanimiv dogodek v sezoni 2021 je začetek evropskega prvenstva v kroskartih za starejše od 16 let (FIA European Cross Car Championship [Senior] ) in pokalav kroskartih za mlajše od 16 let (FIA Cross Car Academy Trophy) FIA Cross Car Academy . Evropskego prvenstvo v kroskartih bi se moralo začeti ze v 2020 vendar se iz znanih razlogov ni tako, da začetek pričakujemo v letošnjem letu.

V sezoni je bilo predvidenih 40 tekmovalnih mest v diviziji kartkros senior (FIA European Cross Car Championship [Senior]) vendar so bila vsa mesta popolnjena že tri mesece pred prvo načrtovano dirko. V 2021 lahko pričakujemo še večjo gnečo pri prijavi. Zanimiv podatek je, da je trenutno 11 homologiranih proizvajalcev kartkrosov in da je v postopku še dvanajst dodatnih.

Pomemben podatek za zaintereserane voznike kartkrosov je to da evropsko prvenstvo v kartkrosu je odprto za vse voznike, stare vsaj 16 let, z mednarodno licenco minimalnega razreda D in za vsak dirkalnik, ki izpolnjuje tehnične pogoje FIA J-279B.

V tej diviziji so odobreni trije tipi motorjev in sicer 600cc Suzuki GSXR, Yamaha R6 600cc in Yamaha MT09 850cc. Gorivo dobavitelja ETS in pnevmatike proizvajalca Goldspeed, ki morajo biti enojne in tipske.

Evropsko prvenstvo za kartkrose senior FIA 2021 bo sestavljeno iz petih dirk. Prve štiri dirke bodo potekale skupaj z ostalimi divizijami v Matschenbergu, Prerovu, St-Ignyju in Maggiori, zadnji pa bo v Španiji, na progi Mollerusa (vzhodno od Lleide).

Zanimivo bo videti kako se bodo razvijali dogodki v prihodnosti te divizije. Na eni strani monožica tekmovalcev in proizvajalcev in na drugi strani omejitev boksov in pomanjkanje časa na strani organizatorjev. S kolikšnimi težavami se soočajo organizatorji je lep primer izpred nekaj let, ko je bilo v italijanski Maggiori na startni listi v vseh divizijah 164 tekmovalcev. To je pomenilo več kot 16ur, da so bili na progi tekmovalci, torej več kot 16ur neto voženj v dveh dneh. Ob tem je potrebno dodati, da je eden največjih boksov na EP pokal po šivih.

Mollerusa

Podobno kot v nizozemskem Toldijku so se tudi španski organizatorji že lani oktobra izkazali z odlično organizacijo dirke. Tako, da se tudi Mollerusa uvršča med letošnje organizatorje dirk. Trenutno kaže da bo organizirala samo dirko za kartkrose evropsko prvenstvo in za pokal. V primeru, da katera od ostalih dirk evropskega prvenstva odpade bi/bo lahko Mollerusa v svoj program uvrstila vse divizije.

FIA Cross Car Academy Trophy

Druga novost sezone 2021 bo pokal Cross Car Academy za voznike, stare od 13 do 15 let, za katero je bila primer CIK-FIA Karting Academy Trophy. Pokal naj bi se udeležil en voznik na državo in po pricipu ‘Arrive & Drive’. Vsi tekmovalci dobijo in vozijo enake dirkalnike (LifeLive šasija z motorjem Yamaha MT07), z omejenimi proračuni in večino dirk organiziranimi v času poletnih počitnic.

Academy Trophy se bo začel v Seelow, nadaljeval se bo sredi poletja St-Georges-de-Montaigu in Prerovu in zaključil že jeseni v Maggiori Mollerusa.