Evropsko prvenstvo

Evropska avtokros sezona 2022

Prvi vikend v Juniju se prične evropska avtokros sezona 2022. Sezona je sestavljena iz 10 dirk in letos je bilo nesrečno enajsto prizorišče nemški Seelow, ki je bil določen kot rezervno termin. Rezervno termin pa so mnogi tekmovalci izkoristili za resen trening.

Prvi paket dveh zaporednih vikendov bo gostila Litva v Musi in teden dni kasneje Latvija v Vilkyčiai. Sledijo si sledeči paketi dveh dirk, ki so si teritorialno blizu. Nemški Matschenberg in češka Nova Paka,  francoski Saint-Georges-de-Montaigu in prvič nizozemski Toldijk. Po poletnih počitnicah bo v avgustu češki Prerov. V septembru nadaljujemo v francoskem Sant-Igny de Versu in italijanski Maggiori.  Zaključek bo ponovno v španski Mollerussi.

Na vseh prizoriščih bomo videli dirkalnike v divizijah Super buggy (SB), Buggy 1600 (B1600) in Junior buggy (JuniorB). Priljubljeno divizijo kartkrosov CrossCar bomo videli na osmih prizoriščih (po nekaterih štetjih je sedem prizorišč) in in kartkros divizijo za mladino (Trophy) od 13 do 16 let na Trophy pokalu na petih prizoriščih. Samo V Matschenberu, Maggiori inMellerussi bomo videli vse divizije.

Musa

Zadnje stanje prijav v Musi je 59 tekmovalcev v štirih divizija.