Državno prvenstvo Kaps

Prvo soboto v maju že druga dirka za državno prvenstvo!

Ko po Evropi avtokrosisti šele ogrevajo svoje dirkalnike, je Slovensko državno prvenstvo že v polnem razmahu. Prvo majsko soboto se bo v Moravčah na progi KAPš odvijala druga dirka za DP.

Divizija 1A v Gambetićih

V diviziji 1A na štartni listi ni lanskega prvaka in zmagovalca prve dirke Žige Kraševec kateri je ravno uspešno končal dirko za prvenstvo CEZ v Češkem Humpolcu. To je voda na mlin v Gambetićih zelo hitremu novincu Janu Avbelj, VW Golf, ŠK Tornado, ter že uveljavljenima Marjanu Mlakar, Fiat Punto, AMD Zvezda in Roku Jurišič, Suzuki Swift, ŠK Tornado. Na štartni listi seta se pojavili tudi dve novi imeni, Žan Komatar , Opel Corsa, AK Tunjice in Jan Mele, Suzuki Baleno, Autosport Jazon, katera se bosta pomerila v konkurenci osmih dirkačev v D1A, Anže Cerar, Peugeot 106, ASC Mustang; Nejc Jutršek, Yugo 1400, ŠK Tornado; Urban Cvetko, Citroen C2, ASC Mustang.

Aleksander Križman v Gambetićih ni imel prave konkurence

V D1 se je v Gambetićih do prve zmage v sezoni gladki odpeljal Aleksander Križman, Mitsubishi Lanser EVO VI, AK Kamnik saj je edini resni konkurent Primož Omahna Audi TDI 4×4, ASC Mustang po nesreči bil primoran predčasno končati dirko. A na domačo dirko se bo Primož sigurno vrnil dobro pripravljen in motiviran, da napade najvišjo stopničko. Na štartni listi se je po kar dolgi pavzi spet pojavil vedno hiter in atraktiven Matej Lavrič z brutalno močni Subaru Impreza WRX STI, AK Kamnik. V D1 so prijavljeni štirje dirkači, domači trojici bo družbo delal še Hrvat Sven Katić v Audi A3.

Igor Kern v Gambetičih ni prepustil niti ene točke

V D3 se je na štartni listi pojavilo zopet nekaj imen katerih v Gambetićih ni bilo! Po dolgem času bomo lahko zopet navijali za Tomaža Potisek, Škoda T 1800, ASC Mustang in Marko Ravnikar, Tatra 3500, ŠK Tornado. Ob odsotnosti lanskega prvaka Roberta Kociper, katri je začasno zamenjal divizijo, je prvi favorit Igor Kern, Honda 2200, AK Kamnik kateremu bo za vrat dihal povratnik iz sosednje vasi Bojan Osredkar, v dirkalniku lastne izdelave Buggy BE 2T, AMD Komenda. Silvester Jeras, Kawasaki 1400, AK Kamnik ima napram konkurentom kar močno podhranjen dirkalnik a se kljub tem zelo dobro kosa z močnejšimi a težjimi dirkalniki. Za Silvestra bo to prva dirka saj do Gambetićev ni uspel pripraviti svoj dirkalnik. V konkurenci enajstih tekmovalcev bodo nastopili še Matej Grabnar, Seat T2000, ASC Mustang; David Kosirnik, Alfa Romeo 3000, AK Kamnik; Rok Vidergar, Audi T 4×4, ASC Mustang; Gašper Plevel, Yamaha 2×1000, AK Tunjice; Tomaž Burja, Honda 2400, ŠK Tornado ter predstavnik Hrvaške Loris Krbavac, Buggy 2000, AK Buzet autosport.

Tesni boji v Cross Car niso nobena redkost

Divizija CC je v letošnjem letu zacvetela. Enajst zelo enakovrednih dirkačev v majhnih a hudo hitrih bolidih katerim je proga v Moravčah pisana na kožo obeta razburljive boje. Presenečenje štartne liste je lanski prvak v D3 Robert Kociper, ŠK Tornado kateremu prisilna pavza ne ustreza, zato se bo pomeril v kategoriji CC z najetim dirkalnikom Suzuki 600, poleg njega bo v CC nastopilo še deset hitrih dirkačev, Lanski državni prvak v tej kategoriji Mitja Petrovčič se je posvetil dirkanju v prvenstvu CEZ in delo v ekipi Semog in ga v Moravče ne bo. Bo pa zato nastopil zmagovalec dirke v Gambetićih, vedno hitri Tom Namernik, letos z novim bolidom Casmo 600, AK Kamnik, na prvi dirki tretjeuvrščeni Jaka Zupan, Yamaha MT09, ASC Mustang; Nik Zorec, Honda 600, ŠK Tornado; Marko Hribar, Suzuki 600, AK Tunjice; Vido Komatar, Semog Bravo 600, ASC Mustang; Boštjan Jenc, Yamaha MT09, AK Kamnik; Domen Končan, Suzuki 600, ŠK Tornado. Slovenskim tekmovalcem bodo družbo delali trije hitri Hrvati, Antonio Bukal, Semog Bravo 600; Karlo Jandri, Speedcar Xtrem 600; Dražen Krznarič, Semog Bravo 600.

Prvi uradni treningi se pričnejo od 9:00 uri! Prva kvalifikacijska dirka pa ob 12:30 uri.