CEZ Državno prvenstvo Humpolec Vighizzolo d'Este

Slovensko državno prvenstvo 2017

Približuje se začetek letošnje sezone, ki se bo tudi letos celotna odvijala v tujini. Prva dirka bo že 7. in 8 aprila v italjanskem Vighizzolo di else, naslednja najverjetneje bolj zanimiva pa 23. in 24. aprila v češkem Humpolcu istočasno s CEZ dirko.

Tekst: Jani Korošec / Foto: Matjaž Sedušak

Ker je to prva dirka sezone v tem delu Evrope, bo kot običajno zasedba kar pestra. Saj se tudi tekmovaci iz ostalih držav želijo pomeriti s češkimi vozniki in s tem ugotoviti kje so pred začetkom evropske sezone.

Znana po pivovarni

Dirkališče se nahaja v kraju Humpolec, ki je avtokrosa poznano po pivovarni Bernard. Humpolec sicer najdemo nekako na pol poti med Brnom in Prago kar znese 600km iz Ljubljane oz. 6 ur vožnje.

Razbuljiva dirka

Dirka v Humpolcu je bila v preteklih letih zanimiva iz večih vidikov. Prva dirka sezone, CEZ dirka, tekmovalci še iz ostalih držav zaradi želje po primerjavi z ostalimi. Če zraven dodamo še lepo speljano široko progo in prijetno vzdušje ni razloga, da si letose ne ogledamo razburlivo dirko.

Že v preteklih letih in tudi letos bomo lahko na tej progi spremljali tudi Matija Rakovca v diviziji kartcross, kjer že nekaj let dosega izjemne rezultate v Mascom Cup.

Pomemben podatek za tekmovalce je, da je odprt online registracijski sistem, kjer sa prijavite na dirko in rezervirate prostor v boksih.

Povezava: http://race.stampi.cz/registration/

Leave a Reply