Državno prvenstvo Ribnik

Zapisnik korespondenčne seje – Četrta dirka za DP

Zaradi spremembe koledarja CEZ kateri je prinesel spremembo oziroma odpoved zadnje dirke napovedane za 8. oktober 2017 v Madžarskem Niyradu se je sestala Komisija za avtokros pri zvezi AS 2005. Zapisnik seje objavljamo v celoti!

11.9. 2017 je bila opravljena korespondenčna seja komisije za avtokros in sicer z eno točko dnevnega reda:

  1. razprava, predlogi in eventuelno sprejetje spremembe četrte dirke za DP in sicer namesto odpadle dirke 8.10. v Niyradu na Madžarskem, bi dirka potekala v Ozalju na Hrvaškem, točneje na progi v Ribniku in sicer 7. in 8. 10. 2017.

Prisotni na seji so bili Stane Sušnik (ASC Mustang), Maks Kosec(ŠK Tornado), Miran Prelog(AMD Zvezda), Stane Grgič (AMK Tunjice) in Damjan Dolinšek (ASC Mustang)

Vsem prisotnim je bilo postavljeno vprašanje iz prve točke dnevnega reda, poleg tega tudi, katera izmed dveh dirk, ki bosta potekali v soboto in nedeljo naj bi štela za točkovanje DP in sicer, sobotna, nedeljska, ali obe.

Maks Kosec se je strinjal da se dirka ki je odpadla nadomesti in sicer z dirko v soboto, nedeljska pa je odprta.

Prav tako se je strinjal Miran Prelog in se strinja da se nadomesti dirka prav tako v soboto in poudarja, da v kolikor bi bila dirka tudi v nedeljo je možno da nebi bila regularna, saj je možnost popravila okvar in lomov vozil prekratka.

Stane Grgič se tega dne ni mogel opredeliti saj je želel prej preveriti odpoved dirke v Niyradu, ter izjavil, da bo svoje mnenje podal 12.9.2017 v dopoldanskem času.

Damjan Dolinšek se je prav tako strinjal, da se dirka nadomesti in prav tako predlaga dirko za DP v soboto.

Moje mnenje je enako kot pri večini, da se dirka nadomesti in izvede v soboto. Poleg tega poudarjam, da je do vpisa dirke v Niyradu prišlo zaradi spreminjanja koledarja CEZ dirk. Komisija se je namreč pri določitvi datumov naslanjala na koledar ki je bil objavljen kot prvi, kasneje pa te iste dirke več ni bilo v koledarju. Kot direktor v soglasju s komisijo sem se odločil, da se dirka nadomesti v kolikor bi se pojavil sprejemljiv termin in tudi na lokacij,i ki ne bo tekmovalce obremenjevala glede dolžine poti do dirkališča. V kolikor pa take dirke nebi našli, pa bi za DP štele tri dirke ki so ostale v koledarju.

SKLEP

Glede na izid glasovanja je bilo sprejeto, da se dirko v Niyradu na Madžarskem 8.10.2017 zamenja za dirko v Ozalju – Ribnik na Hrvaškem 7.10. 2017 in vpiše v koledar dirk avtokros Sovenije, katera naj bi štela tudi za točke DP SLO.

Direktor komisije za AK

Stane Sušnik

Vir 12.9.2017