CEZ Državno prvenstvo Ribnik

Ribnik – končno spet avtokros

Na edinem spodobnem dirkališču v neposredni bližini Slovenije samo nekaj kilometrov iz Metlike v Hrvaškiem Ribniku bo ta konec tedna 19. In 20. Maja 2018, potekala druga dirka za Slovensko državno prvenstvo, za Hrvaško prvenstvo in Prvenstvo srednje Evropske cone.

Začasna startna lista je kar obsežna, na dirko je prijavljeno veliko število dirkačev iz Avstrije, Madžarske, Italije , Slovaške, Hrvaške in seveda Slovenije. Med Slovenci bodo nastopili vsi še aktivni imetniki dirkaške licence AŠ 2005 in tudi kak povratnik se najde. Po nekajletnem premoru se bosta v dirkalnik zopet usedla Gašper Plevel kateri bo vozil buggy z motorjem Alfa Romeo 3.0 V6 in Igor Kern kateri je končno pripravil popolnoma nov stroj zgrajen na osnovi Hanakovega okvirja katerega bosta gnala dva agregata Honda 1100 (slika spodaj).

Seveda na startni listi najdemo tudi Marcela Grgič, Iva Bokala, Janeza Zgonc, Matej Lavrič in kar nekaj zvenečih imen Evropskega prvenstva v avtokrossu. Avstrijsko falango bodo zastopali Andreas Wininnger, Thomas Markus, Filip Stenzl in drugi, med Italjani so najbolj zveneča imena Natale Casalboni, Giovanni Trincossi. Pride tudi obsežno število Hrvatov kateri so vedno pripravljeni poskrbeti za zanimivo dogajanje na progi! Organizator zatrjuje, da Štartna lista še ni dokončna ker prijave še prihajajo!