Državno prvenstvo Kaps

Kaps ring uspešno prestal krst, zgodovinske zmage za Krznarića, Kraševca in Kerna

Težko pričakovana dirka na slovenskih tleh je postregla s številnimi lepimi vožnjami 18 dirkačev, atraktivnimi vložki, žal pa tudi nesrečo gledalca. Po devetih letih je organizatorjem ASC Mustang Domžale s sodelavci uspelo izpeljati prireditev na nivoju primernem za domače razmere.

Posebne pohvale gredo tudi brezhibnemu delovanju spletnega prenosa dirke, ki je poskrbel, da so ljubitelji avtokrosa poleg žive akcije lahko spremljali dirko tudi na delih proge, ki sicer z mest za gledalce niso vidni.


Divizija 1A

Dva že dokaj izkušena hrvaška voznika in trije slovenski mladeniči so se udarili v najšibkejši klasi. Dražen Krznarić, Šiško kot ga kličejo prijatelji, je dal že na treningih jasno vedeti, da ga bo težko premagati. Z najhitrejšim časom kroga točno 37 sekund in pol, je za poldrugo sekundo ugnal rojaka Dragana Serga, tik za njim sta se zvrstila Niki Zorec in Tilen Pogačar, nekaj več zaostanka pa si je nabral Nejc Vrhovec.

Tudi v kvalifikacijah je bil razred zase Krznarić, medtem ko so imeli ostali konkurenti tako svoje odlične trenutke kot tudi nekaj smole, ki se je še najbolj držala mladega Zorca. Ponovljeni finale (zaradi prehitrega štarta enega tekmovalca) je po pričakovanjih po sistemu štart-cilj pripadel Krznariću, drugi je bil Sergo, tretji pa po odstopih Zorca in Pogačarja, najmlajši udeleženec tokratne dirke, Nejc Vrhovec.


Divizija 1

Štirje vozniki so bili dovolj, da smo tudi v tej diviziji spremljali zanimive boje. Na treningih je prijetno presenetil novinec Primož Omahna, ki je s časom 33,75s za dobrih 6 desetink ugnal Metoda Kneza. Še dodatnih 6 desetink si se nabral Žiga Kraševec, edini, ki si ni zagotovil štarta iz prve vrste, pa je bil Matej Lavrič. Slednji je v zadnjem zavoju nehote izvedel atraktiven manever na dveh kolesih, a uspel pri veliki hitrosti pristati nazaj na vseh štirih. V kvalifikacijskih vožnjah so si zmage »prijateljsko« razdelili Kraševec, Knez in Lavrič, kar je ob odstopu Omahne v 3. vožnji napovedovalo, da bomo v odločilni vožnji spremljali izjemen troboj.

Finalni štart je najbolje uspel Knezu, a se je že iz prvega zavoja na čelo prebil izjemno razpoloženi Kraševec, takoj zatem pa je predolgo linijo Kneza izkoristil še Lavrič. Dirkač iz Podgorja pri Kamniku je nato vse resneje ogrožal tudi vodečega Izlačana, a pri tem pretiraval in se prevrnil, pri čemer je njegov dirkalnik tudi zagorel. Dirka je bila prekinjena, a ker je bilo odpeljanih več kot polovica krogov, so rezultati obveljali po zadnjem zaključenem krogu. Zmago je tako vknjižil Kraševec, drugi je bil Lavrič, najnižjo stopničko pa je ujel Knez, ki je letos nekajkrat razveselil z odličnimi rezultati v prvenstvu CEZ, kjer je še vedno v igri za skupno drugo mesto. Tokratni rezultat pa mu je zagotovil naslov pokalnega prvaka Slovenije v diviziji 1. Na treh dirkah je zbral 155 točk, Lavrič 135, Kraševec pa je odpeljal le dirko v Moravčah in osvojil 60 točk.


Divizija 3

Prijavljenih je bilo kar 10 voznikov, a smo že pred dirko izvedeli, da Iva Bokala ne bo, saj mu je odpovedal en motor na za tokratno dirko najetem buggyju Damjana Dolinška. Podobna usoda je že na neuradnem treningu doletela Tomaža Burjo, ki ga je po mesecu priprav dolgo v noč prav tako izdal motor. Najboljši čas treningov in tudi najhitrejši krog celotnega dneva (31,37s) je že v prvem poskusu postavil eden favoritov, Marcel Grgič. Dobre 3 desetinke je zaostal Igor Kern, že debelo sekundo in pol pa s 3. časom Robert Kociper.

Preostala osmerica voznikov je bila razdeljena v 2 kvalifikacijski skupini, v katerih sta si po 3 zmage privozila Grgič in Kern. Kociper je po 1. vožnji, ki jo je končal na 2. mestu v svoji skupini, odkril okvaro motorja in predčasno končal s svojimi nastopi. V prvem poskusu izvedbe finala je najbolje krenil Grgič pred Kernom, že po zaustavitvi dirke zaradi prezgodnjega štarta pa je David Kosirnik naletel na dirkalnik pred seboj in polomil vpetje kolesa, tako da je preizkušnjo končal na 7. mestu brez boja v finalu. Tudi ponovljen finalni štart je najbolje uspel Grgiču, ki pa mu je bil tesno za petami Kern. Ta je že v 2. krogu dočakal napako tekmeca in spretno prešel v vodstvo, ki ga je ob težavah vseh preostalih konkurentov brez večjih težav obdržal vse do cilja. Kljub temu je za zmago še nekaj časa trepetal, saj se je takoj po prihodu skozi cilj v vsem navdušenju nad uspehom vrtel na progi in v obratni smeri odpeljal proti parc fermeju, medtem ko so ostali konkurenti počasi še prihajali skozi cilj, za kar pa jo je odnesel z denarno kaznijo.

Grgič je ob izgubi vodstva tudi trčil s Kernom, na kar ga je odneslo v zaščitno ogrado, ter s podobno poškodbo kot Kosirnik zaključil na 6. mestu. Drugo mesto je kljub težavam v drugi polovici dirke uspel zadržati Dejan Petrič, tretje pa je na svoji prvi dirki, podobno kot sin Nejc, osvojil Uroš Vrhovec. Tik za stopničkami sta pristala voznika »dvopogoncev« iz Hrvaške, Robert Slavić in Loris Krbavac, ki sta po končanem finalu, kot že nekajkrat prej tekom dneva, poskrbela za domiselno porivanje buggyja z buggyjem in s tem prihranila nekaj dela vlečni službi. Slovenski pokalni prvak je z drugo zaporedno zmago postal Kern (165 točk) pred Grgičem (125) in Kociprom ter Petričem (45).


Se vidimo prihodnje leto!

Lahko rečemo, da smo bili priča zelo uspešni prireditvi in da se je dolgoleten trud Metoda Vidergarja, Damjana Dolinška in vseh ostalih, ki so sodelovali pri projektu Kaps ring, kakor ga je krstil uradni napovedovalec Vlado Krivec, že na prvi dirki izplačal. Mišljeno predvsem v pogledu obiska in odziva gledalcev in nastopajočih s svojimi ekipami, ki niso skoparili s pohvalami na račun organizacije kluba ASC Mustang Domžale in vseh njihovih sodelavcev, ki so nam pripravili tako zanimivo jesensko nedeljo. Seveda so se po tolikih letih brez dirke na domačih tleh pokazale tudi določene pomanjkljivosti, za katere pa ne smemo dvomiti, da si jih glavni akterji ne bodo trudili popraviti po svojih najboljših močeh. Kaps ring, se vidimo prihodnje leto!