Državno prvenstvo

Koledar vseh dirk 2015

Samo mesec dni nas loči od začetka v nemškem Seelow-u. Kot običajno lahko že na prvi dirki pričakujemo ostre boje. Še posebno letos saj je letošnja sezona ena krajših v zadnjih letih in vsaka točka šteje, še več kot običajno.

Tekst: Jani Korošec  /  Foto: Matjaž Sedušak

Ne, da je sezona sestavljena samo iz osem dirk potem, ko se poslovili prireditelji v Bauski zaradi finančnih težav, to je tudi sezona s s popolnoma spremenjenim pravilnikom točkovanja , kjer naj bi bilo manj taktiziranja in več predstav najboljših.

Veliko dirk gosti tudi več državnih prvenstev naenkrat

Dirke na najvišjem nivoju pa niso edine avtokros dirke. Sledi množica državnih prvenstev in nekatera od njih ne zaostajajo za evropskim prvenstvom ne v kvaliteti ne v množičnosti. So pa tu še prvenstva, ki so številčno precej podhranjena tako, da sama po sebi niti niso zanimiva ne za tekmovalce, kot prireditelje in na koncu niti za gledalce. In prav tu se dogaja nekaj zanimivega. Vse večjo veljavo pridobivajo tekme v okviru cone.

Vsaka od sedmih tekem gosti tudi več državnih prvenstev naenkrat. Prva od teh tekem je že konec aprila v češkem Humpolcu, kjer se bodo naenkrat pomerili tekmovaci za avstrijsko, češko in slovaško državno prvenstvo. Sledijo pa še tekme v slovaških Velkih Uherceh, hrvaški Rupi, čeških Poricih, madžarkem Turkeve, slovaškem Lučenecu in na koncu madžarskem Nyiradu za katerega kaže, da bo gostil kar štiri državna prvenstva naenkrat.

Slovenski tekmovalci

In kje smo mi? Po neuradnih novicah naj bi naši tekmovalci sodelovali na dirkah skušaj s Hrvati. Kar je vse lepo in prav če hrvaški Ribnik nebi bil prijavljen samo kot hrvaško državno prvenstvo, torej brez tujih tekmovalcev. Sicer bomo sigurno lahko videli dirke v Rupi in Nyiradu na zaključku sezone. Z našimi ali brez.

Koledar 2015 

TEST

Autocross Kaps 2 – Supplementary regulations

Avtokros-Kaps-2-Prijavnica

Avtokros-Kaps-2-Entry-form