CEZ Državno prvenstvo Hollabrunn Kartkros

Rakovca spremlja smola, Grgič in Bokal brez finala

Tretjo preizkušnjo sezone za prvenstvo srednjeevropske cone (CEZ) na severovzhodu Avstrije je zaznamoval močan naliv med finalom, dirka je bila uro in pol prekinjena. Rakovec dokazal izvrstno pripravljenost, Grgič in Bokal brez presežkov.

Dirkališče v Hollabrunnu, ki je bilo v preteklosti znano predvsem po ovalu na delu proge, je postreglo s številnimi tesnimi obračuni, manjkalo pa ni niti atraktivnih nesreč in prevračanj, pri katerih so prednjačili tekmovalci v diviziji TAX1600. Slovenske barve so zastopali Matija Rakovec (Kartcross Mascom cup) ter Ivo Bokal in Marcel Grgič (Super buggy).

 

Kartcross – Mascom Cup

Sobotne popoldanske treninge je začinila krajša ploha, ki je poskrbela, da organizatorjem ni bilo potrebno preveč energije posvečati namakanju steze. V danih okoliščinah je celotno druščino presenetil mladoletni Lukaš Svoboda, ki je še lani nabiral kilometrino v Racer buggy-ju 125ccm. S časom 36,72s je za pičlih 8 stotink ugnal lanskega podprvaka Petra Doležala, še 2 desetinki več pa je zaostal serijski prvak Jan Kuneš. Rakovec je na drugem treningu močno popravil vtis s prvega in zabeležil skupno 5. čas. V kvalifikacijah je blestel Doležal, ki je dobil vse 3 vožnje v svoji skupini, v drugi pa so si zmage razdelili Gomzjakov, Jan Roubiček in Rakovec. Naš predstavnik je slavil v 1. vožnji, odlično pa mu je kazalo tudi po štartu druge, ko je povedel, a mu je že v prvem zavoju ugasnil motor.

Po preboju iz začelja je uspel izvleči solidno 7. mesto. V 3. vožnji je ponovno napadel in si privozil 3. mesto, kar je pomenilo skupno 5. rezultat kvalifikacijskih voženj in posledično ugoden štartni položaj v prvi polfinalni skupini. A kot da bi slutil kaj se bo dogajalo, je bil Matija zelo previden pri napovedih pred odločilnimi bitkami. Spolzka podlaga mu je povzročala nemalo preglavic, tako da je skozi šivankino uho še ujel veliki finale. Tudi zadnja vožnja pa se ni iztekla po njegovih in naših željah, saj mu je pri prebijanju na boljše pozicije odletela polos in dirke je bilo zanj žal konec na 14. mestu.

V Mascom cupu po 4 dirkah (šteli sta tudi dirki za češko prvenstvo v Novi Paki in relikros v Sedlčanyih) vodi Kuneš (182 točk) pred Doležalom (178) in Gomzjakovim (161), Rakovec pa je 9. (98).

 

TAX 1600

Pri nas smo v zlatih časih tej diviziji rekli kar »yugoti,« v CEZ pa lahko rečemo »felicije,« saj je velika večina dirkalnikov prav tega škodinega modela. V tem letu je klasa osiromašena za aktualnega prvaka Josefa Korineka, ki je šel s svojo Škodo citigo iskat naslednje izzive v relikros. Treninge je sicer dobil Zakoutsky s Seat ibizo (37,88s), a se je v nadaljevanju vikenda kar dvakrat prevrnil, s čimer je bilo sanj o vidnejši uvrstitvi zanj konec.

Najboljše izhodišče za finale si je z dvema zmagama in 2. mestom v svoji skupini priboril Purma, v drugi skupini pa je dvakrat zmagal novinec v tem razredu, mladi Jakub Janoš, ki je teden dni prej uprizoril atraktivno prevračanje na dirki v Novi Paki. V prvo vrsto se je kvalificiral še Bodansky. Prav Bodansky je v ponovljenem finalu (prvi je bil prekinjen zaradi ekstremnega naliva in posledično številnih obstalih dirkalnikov ob oz. na progi) najbolje unovčil svoje izkušnje in dokaj zanesljivo slavil pred Ratajskyim in Purmo.

Podoben je tudi seštevek po treh dirkah, kjer ima Bodansky 6 točk naskoka pred Ratajskyim.

 

Junior buggy

Najbolj nezanimiva divizija, kjer smo ves vikend spremljali igro mačke s tremi mišmi. Vlogo prve je pričakovano prevzel Martin Kadlečik, ki je bil z naskokom najhitrejši že na treningih (35,22s). Svoj primat je nato potrdil še v prvih dveh kvalifikacijskih vožnjah, ki ju je suvereno dobil, tretjo pa je taktično izpustil. Tudi v finalu ni bilo kančka dvoma o zmagovalcu, Kadlečik je po sistemu štart-cilj osvojil maksimalno število točk, prvega zasledovalca, Jakuba Novotnyja pa je pustil dobrih 8 sekund za seboj, najnižjo stopničko je po tesnem obračunu s Hartmanom ujel Samuel Petak.

Tudi v prvenstvu ni slika nič kaj drugačna, saj si brezhibni Kadlečik vztrajno nabira prednost pred konkurenco.

 

TAX

V diviziji, v kateri smo pogrešali več prvorazrednih voznikov, je najhitrejši krog na treningih uspel Dušanu Horčički s Hondo Civic (35,36s), le 4 stotinke pa je zaostal prvi favorit, Aleš Fučik. Slednji je v svoji skupini kvalifikacijskih voženj pobral maksimalen izkupiček, v drugi pa je dvakrat slavil Ivoš Mahr, enkrat pa Pavel Svoboda, s katerim sta ves čas uprizarjala izjemno tesne obračune.

Finale je potekal v težkih razmerah, na zelo mokri in blatni podlagi pa je Svobodi uspel odličen štart, tako da si je dokaj hitro privozil varno prednost pred Mahrom, ki mu je vztrajno dihal za ovratnik lanski prvak, Slovak Marcel Dlesk.

Vse do cilja ni prišlo do menjav na najvišjih mestih, kar v skupni razvrstitvi pomeni, da je Pavel Svoboda že pri 68 točkah, sledita pa mu Bret (51) ter Casalboni (49).

 

Buggy 1600

Med osmerico voznikov je bilo že vnaprej jasno, da ob prisotnosti izjemnega Petra Nikodema ob normalnem poteku dirke vse ostale čaka le bitka za 2. mesto. Nikodem je na treningih s časom 33,29s postavil dobre pol sekunde boljši izid od Thomasa Hailyja. Tudi 1. vožnja se je končala v takšnem vrstnem redu, vse pa se je obrnilo na glavo v drugi. Nikodemu je odpovedal Suzukijev motor, Haily pa očitno ni znal zdržati pritiska vodečega in po spektakularnem plezanju po ograji in izletu s proge le mukoma dokončal svoj nastop.

Vožnjo je ne kriv ne dolžan dobil Phillip Stenzl, enako pa mu je uspelo tudi v tretji, s čimer si je privozil »pole position.« Iz 1. vrste sta štartala še cel vikend najbolj konstatna Pavel Tulach in Ewald Müllner. Štart je najbolje uspel Stenzlu, že po dveh zavojih pa mu je bil tik za petami Nikodem, ki je napadel iz zadnje pozicije. Kmalu je talentirani Čeh obšel še mlajšega Avstrijca in rutinirano dobil odločilno vožnjo. Z 2. mestom se je moral zadovoljiti Stenzl, na stopničke pa se je povzpel še Haily.

Po treh dirkah vodi Höglinger (70 točk), ki je edini med najboljšimi odpeljal vse 3 dirke, pred Nikodemom (63) in Hailyjem (57).

 

Super buggy

Med 14 dirkači smo upali, da bomo vse do konca finala lahko stiskali pesti tudi za naša predstavnika, Iva Bokala in Marcela Grgiča. V pestri konkurenci je najhitrejši čas treningov postavil Jakub Kubiček (32,86s), 35 stotink počasnejši je bil Radek Jordak. Slovenca sta končala na samem repu razpredelnice, Grgič je zaostal dobre 3 sekunde (13. čas), Bokal pa ob le treh celotnih krogih in nenavadni kazni dobrih 6 sekund. Sodniki so mu namreč dodelili časovni pribitek, ker je med edinim pravim hitrim krogom prehitel konkurenta, ki pa ni bil opomnjen z modro zastavo?! S tremi kvalifikacijskimi zmagami si je najboljši štartni položaj za finale priboril Jordak, dve zmagi je zabeležil Roman Kerka, eno pa Vlada Štetina. Grgič je moral po 4. in 5. mestu v zadnji vožnji predčasno odstopiti, medtem ko je Bokal po težavah v prvi vožnji in vnovični kazni zaradi udeležbe v nesreči v nadaljevanju nanizal dve 6. mesti.

Kubiček je po prevračanju v 2. vožnji finale začel šele iz 3. vrste, Grgiču, ki je končal na 11., in Bokalu na 13. mestu se žal ni uspelo uvrstiti v finale. Zmagovalec dirke je bil odločen že po prvem zavoju, ko je Kerka z boljšo linijo kot Jordak švignil na čelo in vodeče pozicije do konca ni izpustil iz rok. Tudi Jordak ni imel pretiranih težav z obrambo 2. mesta, a je vseeno treba dodati, da se je kljub prazni pnevmatiki dokaj blizu priplazil Kubiček.

Kerka s 65 točkami vodi tudi v prvenstvu CEZ, a ima le točko prednosti pred V. Štetino, še dodatnih 7 točk pa na 3. mestu zaostaja Italijan Giovani Trincossi. Bokal drži 7. mesto (36 točk), Grgič pa 13. (29).

V pokalnem prvenstvu Slovenije, kjer v divizijo 3 pade tudi Rakovec, vodi Bokal, ki ima po treh dirkah 27,5 točke, Grgič in Rakovec pa sta z dirko manj zbrala po 21,5 točke.

Prvenstvo srednjeevropske cone se v slovaški Molči nadaljuje 11. junija, teden dni zatem pa sledi preizkušnja v Prerovskih roklah. Zadnja dirka za PP SLO pa je na sporedu šele 8. oktobra v madžarskem Nyiradu.

Foto: Srečo Zupančič

 

Leave a Reply